CCaa Arte y Amistad

De grote dag komt eraan! We zijn erg blij dat we in 2021 onze artistieke workshops kunnen openen.
Met de nieuwe modaliteiten van COVID-19. Het is een grote stap voor de CCAA om onze studenten te herstellen die nu deel uitmaken van onze gemeenschap. We moedigen ze aan om ten volle te profiteren van hun lessen. Welkom … We wachten op je.

Anaconda Koor

Regie: Maria Helena Amorim Schoeps. Het ANACONDA-koor is sinds 2001 aangesloten bij de Waalse-Brusselse Koorfederatie “A Coeur Joie” en wordt ondersteund door het Maison de l’Amérique latine en wordt sinds 2003 geleid door Maria Helena Amorim Schoeps, een musicus van Braziliaanse afkomst. ANACONDA werkt graag samen in verschillende artistieke projecten met als doel het financieel ondersteunen van sociale acties in verschillende landen van Latijns-Amerika en Europa. Sinds 1996 heeft het ANACONDA-koor amateurzangers van ongeveer vijftien verschillende nationaliteiten samengebracht. Met als hoofddoel de rijkdom van het muzikale en culturele erfgoed van Latijns-Amerika bekend te maken. Zijn repertoire weerspiegelt de mix van inheemse, Luso-Spaanse en Afrikaanse rassen, kenmerkend voor Latijns-Amerikaanse volkeren.

Trigal

Pol Antoine: Saxos-Fluiten – Olivier Antoine: Gitaar-Piano – Yves Antoine: Drums-Percussions – Tanguy Thoveron: Basgitaar

Op het kruispunt van verschillende muziekculturen vindt TRIGAL door het samenvoegen van akoestische instrumenten van verschillende oorsprong met meer actuele geluiden zijn bijzonderheid. De quena en de zampoña’s gaan een lange weg met het keyboard en drums-percussie en voegen zich bij de saxofoons om zich te mengen met de gitaar en bas. TRIGAL gaat vervolgens door een palet van muzikale kleuren en ritmes, met name door cubaans geluid, Braziliaanse samba of Chileense cueca af te kruisen …: een mix van Zuid-Amerikaanse sferen en Europese invloeden die openheid en ontdekking aanmoedigt.